Skip to content

Wij helpen je graag met het maken van een duurzame (bedrijfs)kledingcollectie?

Wil je een eigen duurzame kledinglijn beginnen of duurzame bedrijfskleding laten maken? Wij helpen je graag met de realisatie van je iegen duurzame kledinglijn. Wij richten ons voor de productie van kleding op Europa. De duurzame eindafwerking doen we op onze productielocatie in Assen (Nederland). Wij zijn gesprecialiseerd in het duurzaam bedukken van kleding en maken hiervoor gebruik van verschillende technieken.

Vaste prijzen voor samples

Weten wat je krijgt? Sampling is erg belangrijk voordat u grote aantallen kledingstukken bestelt. Bij Gewoon Opvallen (GO) hebben we vaste prijzen voor samples voor de duurzame GO basiscollectie kleding.

Snelle levering

Onze gemiddelde levertijd voor een proefkledingstuk uit onze basis GO-collectie met een gepersonaliseerde bedrukking (bijvoorbeeld logo, bedrukking of tekst) is slechts 1 week. Wil je een kledingstuk op maat (eigen confectie op basis van een goed tech pack) dan is de levertijd circa 6 weken.

Duurzame certificaten

GO focust zich op kledingstukken die zijn gecertificeerd en binnen de EU geproduceerd worden. Alle duurzame kledingstukken die wij leveren hebben minimaal het Oeko-Tex Made in Green en/of Global Organic Textile Standard (GOTS) certificaat van onze fabrikant.

Fitting sweater produced for client made from organic cotton GOTS certified

Ecologische focus

Ecologische verantwoordelijkheid zit ingebakken in onze expertise, in al onze eigen productieprocessen en bij onze leveranciers. Daarom werkt GO samen met leveranciers die steeds vaker gerecyclede materialen gebruiken bij het maken van kleding en actief bezig zijn met het verminderen van hun uitstoot. Wat betreft het gebruik van stoffen, richten we ons op het gebruik van biologisch katoen of herwonnen katoen gecertificeerd door Ecocert Greenlife. Deze katoen wordt geteeld zonder pesticiden, insecticiden, kunstmest of genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s).
Jouw eindproduct wordt geproduceerd in Nederland (Assen) in onze eigen hypermoderne, in 2022 gebouwde, productiefaciliteit. We produceren meer (zon)energie (25.000 kWh per jaar) dan er wordt gebruikt (15.000 kWh) en zijn niet aangesloten op andere energiebronnen zoals gas. Het gebouw heeft een energielabel A++ wat betekent dat het duurzaam is gebouwd.

We zetten ons actief in om meer inzicht te krijgen in de gehele supply chain van de producten die we leveren. In overleg kunnen wij voor jou het product vinden dat qua certificering en duurzaamheid goed aansluit bij jouw propositie. We werken voor de duurzame kledingproductie alleen samen met in de EU gevestigde kledingfabrikanten. Dit heeft veel voordelen op het gebied van duurzaamheid, transparantie en productaansprakelijkheid.

Onze 8 focus punten

  1. Transparantie
  2. Inzicht in de toeleveringsketen (supply chain)
  3. Fatsoenlijk werk
  4. Gender- en rassengelijkheid
  5. Duurzame inkoop en gebruik materialen
  6. Afval en circulariteit
  7. Water en chemicalien
  8. Klimaatverandering en biodiversiteit
reuse reduce recycle minimize the amount of garment we use by better and fairer production

Streven naar kleding zonder uitstoot

Wij begonnen Gewoon Opvallen (GO) jaren geleden met het idee dat de productie en vooral het bedrukken/verven van kleding op een veel minder vervuilende manier zou moeten gebeuren. Het verven van textiel is wereldwijd de op één na grootste watervervuiler en er is ongeveer 2.700 liter water nodig om een doorsnee t-shirt te maken. In 2030 wordt verwacht dat jaarlijks 120 miljard kubieke meter schoon water wordt vervuild door de wereldwijde textielproductie (48 miljoen olympische zwembaden vol!). Op dit moment is de textielproductie verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de wereldwijde vervuiling van schoon water. 10% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (koolstof) wordt veroorzaakt door de productie van kleding en schoeisel. We kijken niet weg van deze harde feiten en hebben besloten ze te omarmen in plaats van ze te negeren.

Daarom is het onze missie om mooie kleding te maken zonder onze planeet verder te schaden! Ga je met ons mee op deze reis? Wij helpen je graag bij het vinden van jouw duurzame collectie of bijvoorbeeld een bedrijfskledinglijn.

Greep uit onze duurzame GO Basic Collection

“Gewoon Opvallen heeft ons geholpen om onze eigen hoodies met logo te creëren, volledig gemaakt van biologisch katoen met een waterbasis print”

Financieel Content BV

“Marcel heeft ons geholpen met het opstarten van ons duurzame kledingmerk. Hoewel Gewoon Opvallen niet de exacte tassen kon laten produceren die wij wilden, stelde Marcel ons voor aan een zeer behulpzame derde partij.”

A real green clothing brand is born

Jouw recensie hier? Wilt je jouw kledingmerk promoten, laat het ons dan weten

Marcel Ellerie

Laten we samenwerken aan jouw volgende modeproject of bedrukte bedrijfskleding

Op zoek naar een duurzame kleding voor jouw personeel of wil je een eigen kledingmerk beginnen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.