Skip to content

Over Gewoon Opvallen

Marcel and Felix Gewoon Opvallen sustainable clothes

Ons verhaal

Hallo bezoeker, welkom bij Gewoon Opvallen! Wij zijn een Nederlands bedrijf dat er alles aan doet om van de wereld een betere plek te maken – en dat doen we door bedrijven te helpen met vinden van duurzame (bedrukte) kleding.

In 2014 hadden Marcel, Gertjan en Rene een best aardig idee: wat als we met onze gecombineerde expertise ons best gaan doen om meer duurzamere kleding op de markt te krijgen? En zo was Gewoon Opvallen geboren!

We zijn geen typische corporates – we zijn een stel ondernemers die gepassioneerd zijn over wat we doen. En wat wij doen is kledingmerken en andere bedrijven zodanig helpen met hun nieuwe collecties dat de impact op het milieu kleiner wordt.

Of het nu gaat om het inkopen van duurzame materialen of het vinden van efficiëntere productiemethoden, wij zijn er om merken en andere bedrijven te begeleiden op hun reis naar een groenere toekomst. En dat doen we met volle overtuiging.

Dus als je een kledingmerk (of ander bedrijf) bent en op zoek bent naar een positieve verandering, kom dan naar Gewoon Opvallen. We helpen je opvallen – op de juiste duurzamere manier!

Felix (links) of Marcel (rechts) zijn onze contactpersonen als je benieuwd bent naar wat wij voor je kunnen betekenen.

Onze focus

Bij Gewoon Opvallen geloven we dat duurzaamheid niet alleen een modewoord is, maar een manier van leven. Onze missie is om duurzamere kleding te creëren die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook goed is voor het milieu en voor de mensen die het maken. We zetten ons in voor transparantie, traceerbaarheid van de toeleveringsketen, fatsoenlijk werk, gender- en rassengelijkheid, duurzame inkoop en materiaalgebruik, afval en circulariteit, water en chemicaliën, de strijd tegen klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit.

Transparantie vormt de kern van onze activiteiten en we zijn van mening dat consumenten het recht hebben om te weten waar hun kleding vandaan komt. Daarom verstrekken we alle gedetailleerde informatie die we hebben over onze productieprocessen, inclusief de Europese oorsprong van onze materialen en de arbeidsomstandigheden van werknemers in de toeleveringsketen. Wij geloven dat we door transparant te zijn vertrouwen kunnen opbouwen bij onze klanten en ervoor kunnen zorgen dat ze weloverwogen keuzes maken.

Traceerbaarheid van de toeleveringsketen is een ander cruciaal aspect van onze activiteiten. Wij geloven dat het essentieel is om de reis te kennen die onze materialen en producten afleggen van de bron tot het eindproduct. Door onze toeleveringsketen zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen, kunnen we potentiële problemen identificeren en actie ondernemen om deze aan te pakken. Dit helpt ons niet alleen om ervoor te zorgen dat onze producten ethisch worden gemaakt, maar stelt ons ook in staat om duurzamere keuzes te maken met betrekking tot het gebruik van materialen en processen.

Fatsoenlijk werk is een fundamenteel mensenrecht en wij vinden dat iedereen die in de kledingindustrie werkt met waardigheid en respect moet worden behandeld. Daarom werken we nauw samen met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan onze normen voor eerlijke arbeidspraktijken.

Gender- en rassengelijkheid zijn ook essentiële waarden die we hooghouden. Wij vinden dat iedereen gelijke kansen moet hebben, ongeacht geslacht of etniciteit. Daarom streven we naar het creëren van een diverse en inclusieve werkplek en ondersteunen we initiatieven die gender- en rassengelijkheid in de hele kledingindustrie bevorderen.

Duurzame inkoop en materialen zijn essentieel voor onze missie. Wij geloven dat het essentieel is om materialen te gebruiken die duurzaam en verantwoord zijn ingekocht. Daarom werken we samen met leveranciers die onze waarden delen en zich inzetten om hun impact op het milieu te verminderen. We gebruiken ook materialen zoals biologisch katoen, gerecycled polyester en TENCEL™, die beter zijn voor het milieu dan conventionele materialen.

Ook afval en circulariteit zijn voor ons belangrijke overwegingen. Wij geloven dat het essentieel is om afval te minimaliseren en het gebruik van hulpbronnen te maximaliseren. Daarom streven we ernaar om producten te maken die heel lang mee gaan en recyclen of hergebruiken we materialen waar mogelijk.

Water en chemicaliën zijn twee gebieden waarop de kledingindustrie een aanzienlijke impact kan hebben op het milieu. Daarom werken we eraan om het gebruik van water en chemicaliën in productieprocessen tot een minimum te beperken. Waar mogelijk gebruiken we ook niet-giftige en milieuvriendelijke alternatieven.

Ten slotte erkennen we dat klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit twee van de meest urgente problemen zijn waarmee onze planeet wordt geconfronteerd. Daarom zetten we ons in om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze impact op de inkrimping van de biodiversiteit te minimaliseren. We gebruiken hernieuwbare energiebronnen in onze activiteiten en we werken aan het minimaliseren van onze emissies en afval. We garanderen dat alle kleding die we op de markt brengen, geen CO2-uitstoot heeft (we zullen de nodige compensatie voor jou doen).

Kortom, bij Gewoon Opvallen zetten we ons in voor het creëren van duurzame kleding die goed is voor het milieu en de mensen die het maken. We nodigen je uit om met ons mee te gaan op deze reis naar een duurzamere toekomst.

Super Efficient

Door gebruik te maken van onze GO Basic Collection kunnen wij jouw duurzame kledingcollectie op maat zelfs binnen een week produceren.

Betrokken

We zullen ons best doen voor elke klant en proberen deze te overtuigen om op een duurzamere manier kleding te gaan produceren. Stap voor stap!

Communicatie

Om te garanderen dat onze samenwerking voor beide partijen werkt, zullen we eerlijk zijn over hoe we jou kunnen helpen en welke minimale investering wordt verwacht.

Marcel Ellérie

Founder

Felix Baudet

Accountmanager

Rest van het team

Founders